Verge (XVG)


Wat is Verge?

Verge is een open source decentraal financieel systeem op basis van blockchain technologie. Het doel van Verge is om het Bitcoin concept te implementeren op een manier waarin de privacy van de gebruikers van de blockchain centraal staat. De digitale valuta XVG bestaat sinds 2014, maar was destijds bekend onder de naam DogecoinDark. In 2016 hebben de ontwikkelaars besloten om de cryptomunt te hernoemen naar Verge zodat men de blockchain zou zien als een serieus project.

Verge (XVG) omschrijft zichzelf als de meest op privacy gefocuste cryptocurrency. De blockchain maakt gebruik van verschillende cryptografische algoritmes zoals Scrypt en x17 om een hoge mate van veiligheid te kunnen bieden terwijl de XVG miners altijd gelijke kansen hebben. De cryptocurrency ondersteunt het Simple Payment Verification (SPV) protocol waardoor transacties op de Verge blockchain supersnel kunnen worden bevestigd. Dit gebruiksgemak mag echter niet ten koste gaan van de veiligheid en anonimiteit, welke wordt gewaarborgd door gebruik te maken van netwerken zoals TOR en i2P.

De Verge cryptocurrency heeft geen “premine” gehad. Dit betekent dat de ontwikkelaars van Verge niet op voorhand al een deel van alle XVG hebben gekregen: zij hebben deze cryptomunten zelf moeten kopen. De totale hoeveelheid XVG gelimiteerd op 16.5 miljard, welke na de eerste uitgave van 9 miljard Verge in 2014 jaarlijks ongeveer per 1 miljard XVG wordt gedistribueerd.

Grafiek - Cryptovandaag.com
Groeiende populariteit

Verge is een blockchain welke al wat langer bestaat, maar voorheen bekend stond onder de naam DogeCoinDark. Sinds 15 februari 2016 heet de digitale valuta echter Verge (XVG). In 2017 hebben de ontwikkelaars een aantal belangrijke updates uitgebracht zoals een nieuwe website en een XVG wallet welke een variant is op de Electrum wallet.

Verschillende grote exchanges lijken de cryptocurrency op te gaan nemen in hun handelsplatform, waardoor investeren in Verge door meer mensen kan worden gedaan en de koers van de cryptomunt dus zeer waarschijnlijk ook weer zal stijgen. Hoewel het niet altijd iets hoeft te zeggen, kan het in dit geval helpen dat de nieuwe website van Verge Currency zeer overzichtelijk is en beschikbaar in verschillende talen.

Sinds Verge hun nieuwe whitepaper – welke zij een black paper noemen – is de Verge koers aan het stijgen. Net als met andere cryptocurrencies is het natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen of de waarde gaat stijgen of dalen, maar als de ontwikkelaars op deze professionele wijze door blijven gaan dan verwacht Cryptovandaag zeker dat de XVG koers de stijgende lijn aan houdt op lange termijn.

Zekerheid - Cryptovadnaag.com
Zekerheid

 

Een van de grootste troeven van de digitale munt blijft dat het volledig losstaat van de centrale banken. Het staat vast dat er een maximaal Verge zullen worden gecreëerd. De waarde van de munt kan dus bijvoorbeeld niet dalen omdat er plots digitale munten worden bijgedrukt. Dat is bijvoorbeeld wat de Europese Centrale Bank nu voor de euro doet door schuldpapier op te kopen en rente laag te houden.

Crypto Kopen - Cryptovandaag.com
Kopen

Wil je Verge kopen? Een aanrader! Cryptovandaag.com heeft onderzoek gedaan naar verschillende platforms om Verge te kopen. LiteBit is door ons getest als meest gebruiksvriendelijk platform om eenvoudig te starten met de aankoop van Verge. Bij LiteBit is het eenvoudig om de recente koerswijzigingen te volgen en om extra Verge te kopen, te verzenden naar iemand anders of om je munten te verkopen.

Crypto Wallet / Portemonnee
Verge wallet/portemonnee

De Verge cryptocurrency kan worden bewaard in verschillende soorten cryptocurrency wallets. De ontwikkelaars van de XVG valuta hebben zelf de Verge Electrum Wallet ontwikkeld: een fork op de Electrum wallet code welke is speciaal is ontwikkeld om snel te werken door onder andere het Simple Payment Verification (SPV) protocol te ondersteunen. Op deze manier kunnen transacties op de Verge blockchain worden geverifieerd zonder dat hiervoor de volledige blockchain hoeft te worden gedownload / gesynchroniseerd.

Wat de beste XVG wallet is voor u, is afhankelijk van de situatie. Cryptovandaag heeft in ieder geval de volgende wallets getest en adviseert om (een van) deze te gebruiken:

©2018 Cryptovandaag.com | Ontwikkeling door GUBA Online Services