Software wallet

De beste crypto Wallet software voor jou!

Deze crypto Wallets kunnen worden geïnstalleerd op uw eigen apparaat, zoals een smartphone of computer. Software Wallet kan worden onderverdeeld in hot Wallet en cold storage Wallet:

  • Hot wallets zijn op een manier verbonden met het internet, waardoor je altijd vanaf iedere locatie en ieder apparaat bij je cryptocurrency kunt komen. Dat is enerzijds handig, maar brengt anderzijds op beveiligingsrisico’s met zich mee.
  • Cold storage Wallets zijn niet verbonden met het internet (offline Wallets) en kunnen dus ook alleen benaderd / geopend worden op het apparaat waar de software wallet op geïnstalleerd is. Uw cryptocurrency wordt dan bewaard op de harde schijf / het opslagmedium van het desbetreffende apparaat. Dat is veiliger dan een hot wallet, maar kan onhandig zijn omdat zonder het desbetreffende apparaat geen transacties uitgevoerd kunnen worden.

Voor beide soorten Wallets is het belangrijk om de toegang tot de Wallets goed te beschermen. Is de Wallet bijvoorbeeld vergrendeld met een wachtwoord, dan kunt u zonder dit wachtwoord geen toegang meer krijgen tot de inhoud van de Wallet. Crasht (de harde schijf van) het apparaat waar de software Wallet op draait? Dan is het mogelijk dat u uw cryptocurrencies kwijt raakt!

Meestal stellen de ontwikkelaars en/of de community van de blockchain technologie een Wallet beschikbaar welke speciaal voor de bijbehorende cryptomunt is gemaakt. Voor alle cryptocurrencies welke gepubliceerd staan op Cryptovandaag, adviseren we ook welke specifieke software Wallet de beste is.

Naast wallets welke bedoeld zijn om alleen 1 specifieke cryptocurrency in te bewaren, zijn er ook nog de zogeheten multi-cryptocurrency wallets: dit zijn (software) wallets waar meerdere cryptocurrencies tegelijk in kunnen worden bewaard.

Tot de beste multi-crypto Wallets behoren onder andere Exodus en Jaxx.

©2018 Cryptovandaag.com | Ontwikkeling door GUBA Online Services