Ripple (XRP)

Ripple

Wat is Ripple?

Ripple is een betaalprotocol voor financiele instellingen zoals banken, om internationale transacties sneller en voordeliger te kunnen bevestigen. In tegenstelling tot (bijna) alle andere cryptocurrency, is XRP (de Ripple cryptovaluta) een gecentraliseerde valuta

De organisatie Ripple onderscheidt zich van veel andere blockchain start-ups, door enterprise blockchain technologie live in te zetten om betalingsverkeer bij grote banken en kredietverstrekkers. Onder andere Santander, BBVA, Reise Bank, Bank of America en UniCredit maken gebruik van de Ripple technologie, en de verwachting is dat steeds meer banken hiervan gebruik zullen gaan maken.

Wanneer men momenteel geld overmaakt naar een buitenlandse bankrekening, is deze transactie vaak niet simpelweg tussen Bank A en Bank B. Zeker niet wanneer bijvoorbeeld een bedrag in euro’s wordt overgemaakt, maar in dollars of ponden moet worden gestort. Om een dergelijke transactie te kunnen laten slagen, maken banken gebruik van onder andere nostro accounts en vostro accounts: dit zijn bankrekeningen bij een andere bank in de lokale valuta. Bijvoorbeeld: Rabobank zou een rekening in US dollars bij de Bank of America moeten hebben (nostro) en viceversa (vostro), zodat beide banken de transactie op hetzelfde moment correct kunnen wegboeken. Hiervoor wordt ook wel gebruik gemaakt van SWIFT: een financieel netwerk voor internationale betalingen.

Ieder “onderdeel” van een internationale transactie brengt onnodig veel tijd en kosten met zich mee. Dit probleem elimineert Ripple met hun blockchain technologie. Door gebruik te maken van de Ripple technologie, kunnen financiele instellingen op een cryptografisch beveiligd netwerk in real-time transacties uitvoeren en bevestigen, waarbij valuta A naar valuta B kan worden omgezet via XRP.

Ripple biedt hiermee een universele technologie waardoor banken razendsnel softwarematig met elkaar kunnen communiceren over een beveiligd netwerk. Wat banken nodig hebben om met Ripple te kunnen werken is de Ripple Connect software. Wanneer bank A en B dit allebei gedaan hebben, kan de lokale Ripple Connect software van bank A communiceren met een op de blockchain gedistribueerd protocol genaamd ILP (Interledger Protocol). Dit protocol communiceert vervolgens weer met de Ripple Connect software van bank B. Deze communicatie kan zijn om rekeninggegevens te verifieren, maar ook om transacties te bevestigen. Doordat ILP op blockchain draait, hebben zowel bank A als bank B volledig inzicht in de staat van een transactie, zonder dat de gegevens van de verzender en de ontvanger worden prijsgegeven.

Grafiek - Cryptovandaag.com
Groeiende populariteit

De organisatie Ripple is in 2012 opgericht en heeft sindsdien zijn strepen verdient in wereld van blockchain en cryptocurrency. Het is een volwaardig bedrijf dat inmiddels miljarden waard is. De XRP cryptovaluta op het Ripple netwerk is een van de populairste cryptocurrencies, wat zowel terug te zien is in de marktkapitalisatie als het handelsvolume.

Ripple heeft al veel belangrijke klanten in de financiele sector opgedaan waardoor het vertrouwen in de organisatie en de cryptocurrency steeds groter wordt. Klanten zijn onder andere Bank of America, Royal Bank of Scotland en UBS. Ook diverse investeringsmaatschappijen en grote bedrijven zoals Google en Santander staan sterk achter deze blockchain technologie.

Men kan de XRP zien als een aandeel in de Ripple organisatie. Ruim de helft van alle XRP in omloop is echter wel in handen van het bedrijf Ripple. Hoewel het niet logisch zou zijn dat het zou gebeuren, is het wel belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheid dat de koers van Ripple instort wanneer XRP-eigenaren van Ripple zelf hun aandelen massaal in de verkoop doen.

Zekerheid - Cryptovadnaag.com
Zekerheid

Een van de grootste troeven van de digitale munt blijft dat het volledig losstaat van de centrale banken. Het staat vast dat er in totaal Rippels zullen worden gecreëerd. De waarde van de munt kan dus bijvoorbeeld niet dalen omdat er plots digitale munten worden bijgedrukt. Dat is bijvoorbeeld wat de Europese Centrale Bank nu voor de euro doet door schuldpapier op te kopen en rente laag te houden.

Crypto Kopen - Cryptovandaag.com
Kopen

Wil je Ripple kopen? Een aanrader! Cryptovandaag.com heeft onderzoek gedaan naar verschillende platforms om Ripple te kopen. LiteBit is door ons getest als meest gebruiksvriendelijk platform om eenvoudig te starten met de aankoop van Ripple. Bij LiteBit is het eenvoudig om de recente koerswijzigingen te volgen en om extra Ripple te kopen, te verzenden naar iemand anders of om je munten te verkopen.

Crypto Wallet / Portemonnee
Ripple wallet/portemonnee

Voor XRP cryptovaluta is geen officiele wallet ontwikkeld door Ripple. Er zijn echter wel wallets beschikbaar van derde partijen, en het is van uw situatie afhankelijk welke wallet het beste is. In het algemeen zijn softwarematige cryptocurrency wallets net wat minder veilig dan hardwarematige, maar de keuze is aan u:

©2018 Cryptovandaag.com | Ontwikkeling door GUBA Online Services