Reddcoin (RDD)

Reddcoin-RRD-Cryptovandaag.com
Wat is Reddcoin?

Reddcoin (RDD) is een digitale valuta welke op basis van blockchain technologie betalingen mogelijk wil maken op social media platforms zoals Facebook en Youtube. Omdat transacties per direct kunnen worden uitgevoerd en aan het ontvangen en versturen van Reddcoins geen transactiekosten verbonden zijn, is Reddcoin erg geschikt voor o.a. microbetalingen. Reddcoin zelf omschrijft de cryptocurrency als een sociale valuta.

Dit artikel op Cryptovandaag.com gaat over het doel van deze blockchain technologie, maar ook verstrekken we nuttige informatie over onder andere de Reddcoin koers en waar u Reddcoin kopen en verkopen kunt. Ook besteden we aandacht aan Reddcoin wallets: hoe kunt u deze cryptocurrency het beste veilig bewaren?

Grafiek - Cryptovandaag.com
Groeiende populariteit

Reddcoin werd op 20 januari 2014 geintroduceerd op het BitcoinTalk forum, waar door middel van een crowdfunding actie welke de developers een Initial Public Coin Offering (IPCO) 168.83 Bitcoins ophaalden. In ruil voor dit bedrag werden 5.45 miljard Reddcoins (RDD) uitgegeven aan in totaal 386 investeerders.

De 168.83 bitcoins waren destijds ca. 100.000 dollar waard, wat werd gebruikt om de ontwikkeling, promotie en expansie van het Reddcoin merk en netwerk uit te breiden.

Hoewel de Reddcoin koers in 2014 al een flinke stijging heeft doorgemaakt, hebben we de cryptocurrency in 2017 pas echt grote sprongen zien maken. De prijs van 1 RDD is laag, maar met een totale beschikbaarheid van ca. 27 miljard Reddcoins en een jaarlijkse inflatie van 5% is dat ook logisch in verhouding tot de marktkapitalisatie.

Of Reddcoin kopen op dit moment een juiste beslissing is weet niemand, maar Cryptovandaag verwacht dat wanneer betalingen met Reddcoins mogelijk worden op belangrijke social media platforms, dat dit de Reddcoin koers zeker zal doen stijgen.

Zekerheid - Cryptovadnaag.com
Zekerheid

Een van de grootste troeven van de digitale munt blijft dat het volledig losstaat van de centrale banken. Het staat vast dat een totaal aantal Reddcoins zullen worden gecreëerd. De waarde van de munt kan dus bijvoorbeeld niet dalen omdat er plots digitale munten worden bijgedrukt. Dat is bijvoorbeeld wat de Europese Centrale Bank nu voor de euro doet door schuldpapier op te kopen en rente laag te houden.

Crypto Kopen - Cryptovandaag.com
Kopen

Wil je Reddcoin kopen? Een aanrader! Cryptovandaag.com heeft onderzoek gedaan naar verschillende platforms om Reddcoin te kopen. LiteBit is door ons getest als meest gebruiksvriendelijk platform om eenvoudig te starten met de aankoop van Reddcoin. Bij LiteBit is het eenvoudig om de recente koerswijzigingen te volgen en om extra Reddcoins te kopen, te verzenden naar iemand anders of om je munten te verkopen.

Crypto Wallet / Portemonnee
Reddcoin  wallet/portemonnee

Er zijn verschillende soorten wallets beschikbaar om veilig uw Reddcoins in te bewaren, maar welke Reddcoin wallet het beste is hangt af van hoe u de cryptocurrency graag beheert.

Hoewel er helaas momenteel nog geen Reddcoin hardware wallet beschikbaar, zijn er voldoende alternatieve Reddcoin wallets voor zowel computers als mobiele apparaten:

©2018 Cryptovandaag.com | Ontwikkeling door GUBA Online Services