Qtum (QTUM)

Qtum-cryptovandaag.com
Wat is Qtum?

Qtum – Mix tussen Bitcoin en Ethereum

De Qtum Blockchain biedt een nieuwe cryptocurrency welke is ontwikkeld voor consumenten en bedrijven. De blockchain is ontwikkeld door de Qtum Foundation met veiligheid, stabiliteit en snelheid als basis. De digitale valuta is gebaseerd op het succes van Bitcoin, maar vult de technologie aan met onder andere de ondersteuning voor Smart Contracts en Decentralized Applications (DAPPs)

Tip voor nieuwkomers: als u nog niet zo bekend bent met blockchain technologie, raden we u aan om eerst even onze introductie in cryptocurrency te lezen.

Grafiek - Cryptovandaag.com
Groeiende populariteit

De Qtum Foundation is een professionele organisatie met een team van zeer goede ontwikkelaars. Het concept van de Qtum Blockchain – het combineren van de voordelen van Bitcoin en Ethereum – is goed doordacht. Dit is dan ook een van de redenen waarom PwC potentie ziet in de technologie:

“PwC sees enormous potential for blockchain to revolutionize business practices as we know them, and the firm has made great efforts in developing strategic and technical capabilities to adapt existing products and services for the new technology,” said CY Cheung, a fintech and cybersecurity partner at PwC China. He said working with the Qtum Foundation, the architect of the Qtum blockchain, aligns with PwC’s goals.

Bron: CryptoCoinsNews.com

We moeten er echter wel rekening mee houden dat QTUM nog een relatief nieuwe cryptocurrency is: in december 2016 werd de technologie aangekondigd. In maart 2017 vond de Initial Coin Offering (ICO) plaats waarbij in 117 uur tijd 15.6 miljoen dollar werd opgehaald: 11.156 bitcoins (BTC) en 77.081 ether (ETH) werden ingeruild voor 51.000.000 Qtum tokens. Dit is 51% van de uiteindelijk in totaal 100 miljoen beschikbare Qtum tokens.

Zekerheid - Cryptovadnaag.com
Zekerheid

Een van de grootste troeven van de digitale munt blijft dat het volledig losstaat van de centrale banken. Het staat vast dat er een totaal aantal Qtum coins zullen worden gecreëerd. De waarde van de munt kan dus bijvoorbeeld niet dalen omdat er plots digitale munten worden bijgedrukt. Dat is bijvoorbeeld wat de Europese Centrale Bank nu voor de euro doet door schuldpapier op te kopen en rente laag te houden.

Crypto Kopen - Cryptovandaag.com
Kopen

Wil je Qtum kopen? Een aanrader! Cryptovandaag.com heeft onderzoek gedaan naar verschillende platforms om Qtum te kopen. LiteBit is door ons getest als meest gebruiksvriendelijk platform om eenvoudig te starten met de aankoop van Qtum. Bij LiteBit is het eenvoudig om de recente koerswijzigingen te volgen en om extra Qtum te kopen, te verzenden naar iemand anders of om je munten te verkopen.

Crypto Wallet / Portemonnee
Qtum wallet/portemonnee

De Qtum cryptovaluta is momenteel een ERC-20 token: een cryptografische token welke voldoet aan de token standaard van Ethereum. Dit bevordert de standaardisatie van cryptocurrencies en maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de Qtum cryptomunt op te slaan in een wallet welke deze standaard ondersteunt.

Als het Qtum mainnet live gaat in september 2017 zullen deze ERC-20 tokens waarschijnlijk weer kunnen worden omgeruild voor een cryptografische token welke alleen bruikbaar is op de Qtum blockchain.

Om die reden raden we momenteel aan om een (hardware) Qtum wallet te nemen welke ERC-20 tokens ondersteunt, maar kunnen we ons advies aanpassen wanneer het mainnet live gaat.

©2018 Cryptovandaag.com | Ontwikkeling door GUBA Online Services