Nem (XEM)

Nem
Wat is Nem?

NEM is een afkorting voor de beweging “New Economy Movement”: een groep voorstanders van blockchain technologie, welke in eerste instantie een variant op de NXT cryptovaluta wilde maken door gebruik te maken van het bijbehorende applicatieplatform.

De NEM ontwikkelaars hebben uiteindelijk toch de voorkeur gegeven aan een maatwerk blockchain oplossing, wat geresulteerd heeft in de unieke XEM cryptocurrency.

XEM is een cryptovaluta welke een aantal vergelijkenissen heeft met andere blockchain toepassingen: er wordt exact bij gehouden wie eigenaar van wat is en welke transacties er plaats vinden. Toch zitten er belangrijke voordelen aan de crpytocurrency van NEM.

De meeste blockchain toepassingen maken gebruik van een techniek genaamd Proof of Work (PoW) om het netwerk veilig te houden en zeker te stellen dat de blockchain niet gemanipuleerd kan worden. PoW betekent dat computers ingewikkelde rekensommen moeten proberen op te lossen (mining) en een beloning (in de vorm van cryptocurrency) krijgen wanneer het juiste antwoord gevonden is. Omdat de som steeds gecompliceerder wordt, is steeds meer rekenkracht en dus steeds meer energie en hardware benodigd.

De techniek welke NEM gebruikt om transacties te bevestigen, noemt men harvesting. Dit houdt in dat onderdelen van het netwerk (nodes) iedere keer dat zij horen dat er een transactie plaats heeft gevonden, deze informatie delen met andere nodes. In ruil voor het delen van deze informatie, ontvangen de nodes een vergoeding in de vorm van een deel van de transactiekosten. Om te voorkomen dat de blockchain corrupt raakt doordat valse informatie wordt gedeeld, wordt alleen naar belangrijke nodes geluisterd. Hoe belangrijk een node is, hangt af van het XEM-saldo, het aantal transacties, de uptime en de leeftijd van de (rekening van) de node. Omdat de NEM dus transacties bevestigt op basis van hoe belangrijk een node is, noemen we deze techniek: Proof of Importance.

Website van NEM: https://www.nem.io/

Grafiek - Cryptovandaag.com
Groeiende populariteit

NEM heeft een positie bemachtigd tussen de meest populaire cryptovaluta en dat is zeker niet onterecht. De unieke manier om transacties te bevestigen alvorens ze in de XEM blockchain worden opgenomen, Proof of Importance, biedt een sterk voordeel ten opzichte van Proof of Work cryptocurrencies.

Het feit dat de XEM valuta op een eigen blockchain draait en dus geen afstamming van Bitcoin of Ethereum is, geeft de cryptomunt een solide imago. In Japan zijn er al veel organisaties – waaronder banken – welke van de technologie van NEM gebruik maken, al dan niet op een private blockchain (Mijin).

Samen met een aantal andere populaire valuta’s c.q. technologieën heeft XEM / NEM de afgelopen periode een sterke groei doorgemaakt, waarvan we verwachten dat deze voorlopig nog zal aanhouden. De marktkapitalisatie van ruim 1.500 miljoen euro in 2017 toont bovendien aan dat men sterk vertrouwt op NEM.

Zekerheid - Cryptovadnaag.com
Zekerheid

Een van de grootste troeven van de digitale munt blijft dat het volledig losstaat van de centrale banken. Het staat vast dat er een totaal aantal Nem coins zullen worden gecreëerd. De waarde van de munt kan dus bijvoorbeeld niet dalen omdat er plots digitale munten worden bijgedrukt. Dat is bijvoorbeeld wat de Europese Centrale Bank nu voor de euro doet door schuldpapier op te kopen en rente laag te houden.

Crypto Kopen - Cryptovandaag.com
Kopen

Wil je Nem kopen? Een aanrader! Cryptovandaag.com heeft onderzoek gedaan naar verschillende platforms om Nem te kopen. LiteBit is door ons getest als meest gebruiksvriendelijk platform om eenvoudig te starten met de aankoop van Nem. Bij LiteBit is het eenvoudig om de recente koerswijzigingen te volgen en om extra Nem te kopen, te verzenden naar iemand anders of om je munten te verkopen.

Crypto Wallet / Portemonnee
Nem wallet/portemonnee

Vanuit NEM is er een gratis en gebruiksvriendelijke selectie aan XEM wallets beschikbaar gesteld. De NEM Nano Wallet (niet te vergissen met de Ledger Nano S) is een gratis lichtgewicht toepassing om lokaal XEM cryptovaluta te bewaren.

Het voordeel van de NEM Nano Wallet is dat deze niet de volledige blockchain lokaal hoeft te synchroniseren, waardoor de toepassing snel is en weinig ruimte in beslag neemt.

©2018 Cryptovandaag.com | Ontwikkeling door GUBA Online Services