Litecoin (LTC)

Litecoin
Wat is Litecoin?

Litecoin is een vorm van digitaal geld binnen het decentrale betaalsysteem genaamd de LTC blockchain. De valuta en bijbehorende software is in 2011 (2 jaar na de introductie van Bitcoin door Satoshi Nakamoto) ontwikkeld en op de markt gebracht door Charles Lee, een voormalig technisch medewerker van Google. Binnen de cryptocurrency community beschouwt men LTC als “zilver” wanneer BTC als “goud” uitgedrukt zou worden.

Litecoin wordt momenteel gebruikt als betaalmiddel en is sterk te vergelijken met Bitcoin. Er zijn echter een aantal verschillen in het voordeel van LTC. Zo genereert de Litecoin blockchain iedere 2.5 minuten een nieuw “blok”, terwijl de Bitcoin blockchain dit iedere 10 minuten doet. Daarnaast is vereist het proces van Bitcoins minen veel rekenkracht vanuit grafische kaarten (GPU’s), terwijl bij Litecoin juist RAM geheugen een meer belangrijke rol speelt.

Dankzij de meer frequente blokgeneratie binnen de LTC blockchain, worden logischerwijs transacties welke met Litecoin worden uitgevoerd sneller bevestigd. De Litecoin blockchain beloont de miners met 50 nieuwe LTC per gegenereerd blok. Dit aantal halveert ongeveer iedere 4 jaar. Het totale aantal LTC dat uiteindelijk in omloop zal zijn, bedraagt 84.000.000 (84 miljoen): 4 keer zo veel als BTC.

Ontwikkelaar Charles Lee is nog altijd betrokken bij de ontwikkeling van de cryptomunt en heeft onder andere zorg gedragen voor de implementatie van SegWit: een belangrijke verbetering aan de Litecoin blockchain, waardoor het netwerk beter schaalbaar is en meer transacties kan verwerken in dezelfde tijd.

Website van Litecoin: https://litecoin.org/

Grafiek - Cryptovandaag.com
Groeiende populariteit

De cryptomunt LTC bestaat al sinds 2011 en is daarmee een van de oudste cryptovaluta’s. Tot en met 2016 heeft Litecoin bijna altijd een 2e plaats gehad tussen de top cryptocurrencies. Hoeveel de munt in 2017 op gebied van marktkapitalisatie en handelsvolume is ingehaald door nieuwere blockchain technologieën zoals Ethereum en Ripple, is de waarde nog altijd stabiel en bedraagt de marktkapitalisatie op het moment van schrijven meer dan 5 miljard euro.

Een groot voordeel van Litecoin is dat de bedenker van het betaalsysteem nog altijd actief is in de community. Dit in tegenstelling tot Bitcoin, waar niemand weet wie de ontwikkelaar is en waar deze persoon of dit bedrijf zich bevindt. Dit is ook te merken aan de prijs van Litecoins: sinds de ontwikkelaar Charles Lee bij Coinbase is vertrokken om zich weer op de ontwikkeling van Litecoin te focussen, is de Litecoin koers enorm gestegen.

In tegenstelling tot de Bitcoin cryptocurrency, heeft Litecoin eigenlijk nooit zo te maken gehad met hoge transactiekosten of problemen met betrekking tot de schaalbaarheid. Dit komt natuurlijk onder andere doordat Litecoins minder worden gebruikt als betaalmiddel, maar toch zijn er veel mensen die Litecoin kopen en verkopen zonder vertraging en met lage kosten. Dit is mogelijk omdat op de LTC blockchain al lang slimme verbeteringen zijn doorgevoerd zoals SegWit, waardoor er meer transacties kunnen worden verwerkt zonder de blokgrootte te verhogen.

Zekerheid - Cryptovadnaag.com
Zekerheid

Een van de grootste troeven van de digitale munt blijft dat het volledig losstaat van de centrale banken. Het staat vast dat er in maximaal coinss zullen worden gecreëerd. De waarde van de munt kan dus bijvoorbeeld niet dalen omdat er plots digitale munten worden bijgedrukt. Dat is bijvoorbeeld wat de Europese Centrale Bank nu voor de euro doet door schuldpapier op te kopen en rente laag te houden.

Crypto Kopen - Cryptovandaag.com
Kopen

Wil je Litecoins kopen? Een aanrader! Cryptovandaag.com heeft onderzoek gedaan naar verschillende platforms om Litecoins te kopen. LiteBit is door ons getest als meest gebruiksvriendelijk platform om eenvoudig te starten met de aankoop van Bitcoins. Bij LiteBit is het eenvoudig om de recente koerswijzigingen te volgen en om extra Litecoins te kopen, te verzenden naar iemand anders of om je munten te verkopen.

Crypto Wallet / Portemonnee
Litecoin wallet/portemonnee

Als je Litecoins hebt gekocht, moeten deze altijd in een wallet worden gestort. Bij de aankoop geef je het ”walletadres” door, die je krijgt bij het aanmaken van een wallet. Vervolgens stort (bijvoorbeeld) LiteBit de door jou gekochte coins in je wallet. Als de waarde van de Litecoins volgens jou hoog genoeg is, kun je jou coins verkopen aan LiteBit. LiteBit stort vervolgens de waarde in euro’s op jou rekening. Op deze manier kun je via LiteBit op een eenvoudige manier Bitcoins kopen en verkopen met winst.

©2018 Cryptovandaag.com | Ontwikkeling door GUBA Online Services