Ethereum (ETH)

Logo ethereum
Wat is Ethereum?

Ethereum is een blockchain platform welke het mogelijk maakt om applicaties te gebruiken zonder tussenkomst van een centrale autoriteit in de vorm van server(s) van een bedrijf. Omdat deze applicaties – ook wel DApps (Decentralized Apps) genoemd – en hun inhoud wereldwijd bij alle Ethereum gebruikers lokaal worden gesynchroniseerd en wijzigingen in de applicatie(inhoud) bevestigd moeten worden door meerdere aandeelhouders in de blockchain, kan er geen sprake meer zijn van downtime, censuur, dataverlies of datamanipulatie.

Dit applicatieplatform draagt ook direct zorg voor ETH, de digitale valuta welke ook onder de naam Ethereum of Ether bekend staat. ETH wordt gebruikt binnen applicaties op de blockchain onderling transacties te laten uitvoeren, alsmede om deze transacties te verifiëren. De Ethereum koers is daarom niet alleen afhankelijk van het vraag en aanbod op diverse cryptocurrency exchanges, maar ook van hoeveel er gebruik wordt gemaakt van (decentrale applicaties op) de publieke Ethereum blockchain.

Deze techniek trekt veel bedrijven aan, omdat zij door gebruik te maken van de Ethereum blockchain weer nieuwe innovaties kunnen introduceren. Denk daarbij aan een frisdrankautomaat welke zelfstandig nieuwe voorraad kan bestellen wanneer deze op raakt, maar ook zakelijke toepassingen waarvan gegarandeerd kan worden dat deze altijd beschikbaar zijn.

Bekijk de onderstaande video voor een uitleg over Ethereum:

Het Ethereum platform maakt gebruik van een eigen programmeertaal genaamd Solidity. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de Ethereum blockchain en op basis hiervan hun eigen applicaties en cryptocurrencies lanceren. Populaire eigenschappen van Ethereum is de mogelijkheid om zogenaamde Smart Contracts en DAO’s te bouwen:

Grafiek - Cryptovandaag.com
Groeiende populariteit

groeiende populariteit

Sinds de introductie van Ethereum in 2015 heeft het Ethereum project alsmede de ETH-cryptocurrency sterk aan populariteit gewonnen. Een van de redenen hiervoor is dat grote bedrijven zoals BP, Microsoft, Deloitte en ING zich hebben aangesloten bij het Ethereum samenwerkingsverband genaamd Enterprise Ethereum Alliance.

Experts verwachten dat de Ethereum koers in het komende jaar nog zeker 12x zo veel waard zal worden. Achterliggende reden is dat steeds meer organisaties zich zullen willen aansluiten bij de Ethereum Alliance, en steeds meer organisaties ook een beeld krijgen van de mogelijkheden van het decentrale (applicatie)platform dat Ethereum biedt.

Zekerheid - Cryptovadnaag.com
Zekerheid

Een van de grootste troeven van de digitale munt blijft dat het volledig losstaat van de centrale banken. Het aantal maximaal te minen cryptocoins staat vast. De waarde van de munt kan dus bijvoorbeeld niet dalen omdat er plots digitale munten worden bijgedrukt. Dat is bijvoorbeeld wat de Europese Centrale Bank nu voor de euro doet door schuldpapier op te kopen en rente laag te houden.

Crypto Kopen - Cryptovandaag.com
Kopen

Wil je Ethereum kopen? Een aanrader! Cryptovandaag.com heeft onderzoek gedaan naar verschillende platforms om Ethereum te kopen. LiteBit is door ons getest als meest gebruiksvriendelijk platform om eenvoudig te starten met de aankoop van Ethereum. Bij LiteBit is het eenvoudig om de recente koerswijzigingen te volgen en om extra Ethereum te kopen, te verzenden naar iemand anders of om je munten te verkopen.

Crypto Wallet / Portemonnee
Ethereum wallet/portemonnee

Als je Ethereum hebt gekocht, moeten deze altijd in een wallet worden gestort. Bij de aankoop geef je het ”walletadres” door, die je krijgt bij het aanmaken van een wallet. Vervolgens stort (bijvoorbeeld) LiteBit de door jou gekochte coins in je wallet. Als de waarde van de Ethereum volgens jou hoog genoeg is, kun je jou coins verkopen aan LiteBit. LiteBit stort vervolgens de waarde in euro’s op jou rekening. Op deze manier kun je via LiteBit op een eenvoudige manier Ethereum kopen en verkopen met winst.

©2018 Cryptovandaag.com | Ontwikkeling door GUBA Online Services