Ethereum Classic (ETC)


Wat is Ethereum classic?

Ethereum Classic (ETC) is een cryptocurrency welke sinds 20 juli 2016 bestaat, als gevolg van een splitsing van de Ethereum blockchain. De spitsing vond plaats door middel van een hard fork: een aanpassing in de broncode van de Ethereum blockchain, om een grootschalige hack terug te draaien.

Zetten blockchain, hard fork en cryptocurrency u nog niet al te veel, maar wilt u toch weten hoe de vork in de steel zit? Lees dan eerst even onze introductie in cryptocurrency.

Grafiek - Cryptovandaag.com
Groeiende populariteit

The Decentralized Autonomous Organization – afgekort The DAO – was een smart contract op de Ethereum blockchain: een decentraal bedrijf zonder personeel, welke fungeert als investeringsmaatschappij voor cryptocurrencies en andere blockchain projecten. Het ontbreken van een centrale autoriteit zou een investeringsmaatschappij met zeer lage kosten opleveren welke in theorie meer grip, veiligheid en transparantie biedt voor investeerders.
The DAO was een zeer complex programma, gebouwd als smart contract op de Ethereum blockchain. Het framework was goed doordacht en trok daarom veel investeerders aan. Tijdens de introductie (Initial Coin Offering) van het framework was het mogelijk om aandelen in The DAO (DAO-tokens) te kopen in ruil voor Ethereum (ETH). Voor iedere ETH die naar een speciaal wallet adres verzonden werd, zou men 100 DAO-tokens ontvangen. Dit was een groot succes: in totaal werd 12.7 miljoen ETH ingevesteerd, met een waarde van ca. €250 miljoen destijds.

Zekerheid - Cryptovadnaag.com
Zekerheid

Een van de grootste troeven van de digitale munt blijft dat het volledig losstaat van de centrale banken. Het aantal maximaal Ethereum Classic staat vast. De waarde van de munt kan dus bijvoorbeeld niet dalen omdat er plots digitale munten worden bijgedrukt. Dat is bijvoorbeeld wat de Europese Centrale Bank nu voor de euro doet door schuldpapier op te kopen en rente laag te houden.

Crypto Kopen - Cryptovandaag.com
Kopen

Wil je Ethereum classic kopen? Een aanrader! Cryptovandaag.com heeft onderzoek gedaan naar verschillende platforms om Ethereum classic te kopen. LiteBit is door ons getest als meest gebruiksvriendelijk platform om eenvoudig te starten met de aankoop van Ethereum classic. Bij LiteBit is het eenvoudig om de recente koerswijzigingen te volgen en om extra Ethereum classic te kopen, te verzenden naar iemand anders of om je munten te verkopen.

Crypto Wallet / Portemonnee
Ethereum classic wallet/portemonnee

Wat de beste wallet is voor u, is afhankelijk van de situatie. Cryptovandaag heeft in ieder geval de volgende wallets getest en adviseert om (een van) deze te gebruiken:

©2018 Cryptovandaag.com | Ontwikkeling door GUBA Online Services