Dash (DASH)


Wat is Dash?

Dash is een digitale valuta waarin privacy centraal staat en transacties per direct bevestigd worden. De cryptocurrency is gebaseerd op de Bitcoin software, maar heeft een aantal verbeteringen aan de blockchain techniek toegevoegd.

Wanneer men gebruik maakt van Bitcoin of veel andere cryptocurrencies, wordt iedere transactie in het grootboek (de blockchain) gepubliceerd en is aantoonbaar vanaf welk BTC-adres een transactie is verstuurd, wat de waarde was van de transactie en wie de ontvanger was. Met de PrivateSend technologie van DASH wordt deze informatie geanonimiseerd en is het dus onmogelijk om transacties te traceren. Dit is vergelijkbaar met contant geld, vandaar ook de naam van de cryptovaluta: Digital Cash.

Alle betalingen met DASH worden dankzij InstantSend technologie nagenoeg direct (binnen 5 seconden) bevestigd door een decentraal netwerk van servers genaamd Masternodes. Dit zijn ruim 4100 computers / servers welke 24 uur per dag en 7 dagen per week een wallet bijhouden en beslissingen maken, zoals of een transactie wel of niet legitiem is. Doordat deze Masternodes razendsnel alle transacties kunnen bevestigen, zijn er geen miners meer nodig en worden naast relatief lange wachttijden ook onnodige transactiekosten voorkomen.

Grafiek - Cryptovandaag.com
Groeiende populariteit

De DASH cryptocurrency is in januari 2014 geïntroduceerd en was eerder bekend onder de namen Darkcoin en Xcoin. Op 25 maart 2015 hebben de ontwikkelaars van de cryptomunt een nieuw imago geintroduceerd: Digital Cash.

Hoewel de koers van de digitale munt in 2016 nog stabiel rond de 45 euro bleef, is de waarde van DASH in 2017 flink gestegen. In juni 2017 was DASH ongeveer 4 keer zo veel waard als 6 maanden eerder, met een marktkapitalisatie van meer dan 1 miljard euro.

Hoewel de cryptovaluta volwassen begint te worden en een sterke positie in de top 10 cryptocurrencies heeft verworven, zijn er nog altijd risico’s verbonden aan het investeren in digitale valuta zoals DASH. De koers schommelt sterk waardoor het belangrijk is om goed de waarde van uw cryptogeld te monitoren.

Zekerheid - Cryptovadnaag.com
Zekerheid

Een van de grootste troeven van de digitale munt blijft dat het volledig losstaat van de centrale banken. een feit blijft dat de munt een maximaal aantal heeft. De waarde van de munt kan dus bijvoorbeeld niet dalen omdat er plots digitale munten worden bijgedrukt. Dat is bijvoorbeeld wat de Europese Centrale Bank nu voor de euro doet door schuldpapier op te kopen en rente laag te houden.

Crypto Kopen - Cryptovandaag.com
Kopen

Wil je Dash kopen? Een aanrader! Cryptovandaag.com heeft onderzoek gedaan naar verschillende platforms om Dash te kopen. LiteBit is door ons getest als meest gebruiksvriendelijk platform om eenvoudig te starten met de aankoop van Dash. Bij LiteBit is het eenvoudig om de recente koerswijzigingen te volgen en om extra Dash te kopen, te verzenden naar iemand anders of om je munten te verkopen.

Crypto Wallet / Portemonnee
Dash wallet/portemonnee

Er zijn diverse cryptocurrency wallets voor de DASH valuta beschikbaar. Onder andere kunt u gebruik maken van de officiële DASH wallet, echter zijn er ook nog andere wallets beschikbaar welke handiger, veiliger of uitgebreider zijn. Wat de beste Dash wallet is hangt af van uw wensen en hoeveel u wilt investeren in de cryptovaluta, daarom onderstaand een overzicht van betrouwbare wallets:

©2018 Cryptovandaag.com | Ontwikkeling door GUBA Online Services