Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash - Logo - Cryptovandaag.com
Wat is Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash (BCH) is evenals zijn populaire voorganger Bitcoin (BTC) een peer-to-peer elektronisch betalingssysteem dat wordt ondersteund door blockchain technologie en een gedecentraliseerd computernetwerk – een systeem dat is gebaseerd op cryptografische processen die elektronische betalingstransacties verifiëren en registreren zonder afhankelijk te zijn van de “traditionele” derde partijen, d.w.z. financiële instellingen.

Bitcoin Cash is echter een stuk rendabeler omdat zij de transactiekosten heeft verlaagd, door de derde partijen te verwijderen die bemiddelen tussen kopers en verkopers. In theorie zou het de fraude moeten verminderen door beveiligingsprotocollen te vereisen, zoals proof-of-work en digitale handtekeningen die zijn geverifieerd op een publiekelijk gedistribueerd grootboek, ook wel blockchain genoemd.

Grafiek - Cryptovandaag.com
Groeiende populariteit

Bitcoin Cash bestaat pas sinds augustus 2017. De munt wordt steeds populairder omdat, in tegenstelling tot andere cryptovaluta, deze munt afstamt van de originele Bitcoin (BTC). Bitcoin Cash is ontstaan door een ”hard fork”. De Bitcoin werd gescheiden in 2 delen omdat door de populariteit het netwerk overbelast raakte. Het ”nieuwe” deel is Bitcoin Cash.

Zekerheid - Cryptovadnaag.com
Zekerheid

 

Een van de grootste troeven van de digitale munt blijft dat het volledig losstaat van de centrale banken. Het staat vast dat er een maximaal aantalBitcoin cash zullen worden gecreëerd. De waarde van de munt kan dus bijvoorbeeld niet dalen omdat er plots digitale munten worden bijgedrukt. Dat is bijvoorbeeld wat de Europese Centrale Bank nu voor de euro doet door schuldpapier op te kopen en rente laag te houden.

Crypto Kopen - Cryptovandaag.com
Kopen

Wil je Bitcoins cash kopen? Een aanrader! Cryptovandaag.com heeft onderzoek gedaan naar verschillende platforms om Bitcoins cash te kopen. LiteBit is door ons getest als meest gebruiksvriendelijk platform om eenvoudig te starten met de aankoop van Bitcoins cash. Bij LiteBit is het eenvoudig om de recente koerswijzigingen te volgen en om extra Bitcoins cash te kopen, te verzenden naar iemand anders of om je munten te verkopen.

Crypto Wallet / Portemonnee
Bitcoin cash wallet/portemonnee

Als je Bitcoins hebt gekocht, moeten deze altijd in een wallet worden gestort. Bij de aankoop geef je het ”walletadres” door, die je krijgt bij het aanmaken van een wallet. Vervolgens stort (bijvoorbeeld) LiteBit de door jou gekochte coins in je wallet. Als de waarde van de Bitcoin volgens jou hoog genoeg is, kun je jou coins verkopen aan LiteBit. LiteBit stort vervolgens de waarde in euro’s op jou rekening. Op deze manier kun je via LiteBit op een eenvoudige manier Bitcoins kopen en verkopen met winst.

©2018 Cryptovandaag.com | Ontwikkeling door GUBA Online Services