Bitcoin (BTC)

Bitcoin Logo - Cryptovandaag.com
Wat is Bitcoin?

Bitcoin gebruikt peer-to-peer- technologie om zonder centrale instantie of banken te kunnen werken; het
verwerken van transacties en het uitgeven van bitcoins gebeurt collectief door het hele netwerk. Bitcoin is
opensource; het ontwerp is openbaar, niemand is eigenaar of beheerder van Bitcoin en iedereen kan meedoen.
Dankzij de unieke eigenschappen staat Bitcoin vele nieuwe gebruiksmogelijkheden toe die tot nog toe niet
mogelijk waren met andere betalingssystemen.

Grafiek - Cryptovandaag.com
Groeiende populariteit

De Bitcoin is eind 2017 behoorlijk in populariteit gestegen. Door alle onzekerheid in de internationale economie, is de Bitcoin in de afgelopen maanden in populariteit gestegen. Volgens analisten wordt de populariteit van de munt versterkt door een sterke vraag uit China, waar de virtuele valuta door beleggers wordt gezien als een interessant alternatief voor de onder druk staande eigen yuan. Ook de recente politieke rellen in Amerika, hebben er toe geleid dat de Bitcoin immens populair is geworden.

Zekerheid - Cryptovadnaag.com
Zekerheid

 

Een van de grootste troeven van de digitale munt blijft dat het volledig losstaat van de centrale banken. Het staat vast dat er in totaal maximaal 21 miljoen bitcoins zullen worden gecreëerd. De waarde van de munt kan dus bijvoorbeeld niet dalen omdat er plots digitale munten worden bijgedrukt. Dat is bijvoorbeeld wat de Europese Centrale Bank nu voor de euro doet door schuldpapier op te kopen en rente laag te houden.

Crypto Kopen - Cryptovandaag.com
Kopen

Wil je Bitcoins kopen? Een aanrader! Cryptovandaag.com heeft onderzoek gedaan naar verschillende platforms om Bitcoins te kopen. LiteBit is door ons getest als meest gebruiksvriendelijk platform om eenvoudig te starten met de aankoop van Bitcoins. Bij LiteBit is het eenvoudig om de recente koerswijzigingen te volgen en om extra Bitcoins te kopen, te verzenden naar iemand anders of om je munten te verkopen.

Crypto Wallet / Portemonnee
Bitcoin wallet/portemonnee

Als je Bitcoins hebt gekocht, moeten deze altijd in een wallet worden gestort. Bij de aankoop geef je het ”walletadres” door, die je krijgt bij het aanmaken van een wallet. Vervolgens stort (bijvoorbeeld) LiteBit de door jou gekochte coins in je wallet. Als de waarde van de Bitcoin volgens jou hoog genoeg is, kun je jou coins verkopen aan LiteBit. LiteBit stort vervolgens de waarde in euro’s op jou rekening. Op deze manier kun je via LiteBit op een eenvoudige manier Bitcoins kopen en verkopen met winst.

©2018 Cryptovandaag.com | Ontwikkeling door GUBA Online Services